Vasten is een oude traditie die voortkomt uit het idee om lichaam en geest te reinigen. Het is vooral bekend van religies als Christendom, Islam, Jodendom en Boeddhisme. Vasten kan meerdere dagen aaneengesloten of in perioden op één dag. Deze laatste wordt periodiek vasten genoemd oftewel ‘Intermittent fasting’. Deze manier van vasten zou leiden tot meer gewichstreductie en een betere gezondheid. Hoe zit dit nu echt?

Lees Meer
23 september 2020
 

Wanneer afslanken een doel is en je je elke week helemaal uitslooft in de sportschool, is het laatste wat je wilt dat de weegschaal stil staat. Gelukkig horen we dan vaak in de sportschool de geruststellend woorden: “Door training is de spiermassa toegenomen en aangezien spieren nou eenmaal zwaarder zijn dan vet, zie je geen verschil op de weegschaal”. Klinkt logisch maar is dit wel een juiste conclusie?

Lees Meer
23 augustus 2020
 

We leven in een tijd waar iedereen op social media expert lijkt te zijn op het gebied van voeding en beweging al is het maar omdat men geïnspireerd is geraakt door een Netflix documentaire of de zoveelste voedingshype. Met als gevolg dat we op social media steeds vaker geconfronteerd worden met goed bedoelde leefstijl adviezen in combinatie met afbeeldingen van ‘perfecte’ lichamen. Maar wat doet het voortdurend blootgesteld worden aan deze afbeeldingen en adviezen eigenlijk met ons?

Lees Meer