Is suiker verslavend?

Er wordt wel eens beweerd dat suiker even verslavend is als drugs. Hierbij verwijst men vaak naar breinscans waarin suiker dezelfde delen in de hersenen laat oplichten als cocaïne. Kunnen we dan tóch verslaafd raken aan suiker?

Lees meer

Helpen kunstmatige zoetstoffen bij afslanken?


Tegenwoordig heeft elke frisdrank wel een calorievrije variant op het oorspronkelijke drankje. Veel mensen kiezen voor deze calorievrije dranken om overgewicht te voorkomen. Maar werkt dit ook?

Lees meer

Hoe kom ik van mijn buikje af?

Wanneer onze onderhuidse vetopslagruimtes wat voller beginnen te raken, begint ons lichaam het vet op te hopen rondom de organen in de diepe buikholte, het zogenaamde viscerale vet. Een overschot aan buikvet wordt geassocieerd met gezondheidsrisico’s. Zo verstoort het onze orgaanwerking maar ook onze stofwisseling. Reden genoeg dus om overvolle vetopslagruimtes te ontvetten. Maar wat is dan de bes......

Lees meer

Wat is functioneel trainen?

Functioneel trainen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. De laatste jaren is het een enorme hype geweest. Het is zo’n typisch begrip dat iedereen kent, maar waarvan eigenlijk niemand een specifieke definitie kan geven. Want wat is functioneel trainen eigenlijk?

Lees meer

Is een passie essentieel voor een vitaal leven?

Het hebben van een passie is ‘hot’ en veel mensen zijn er dan ook naar op zoek. Gedreven worden door een passie of zelfs van je passie je werk maken is voor velen het ultieme doel. Maar hebben we eigenlijk wel een passie nodig voor een goed leven? Om antwoord op deze vraag te kunnen geven zullen we eerst moeten kijken wat een passie is. Dit doen we door de activiteit te toetsen aan de volgende vra......

Lees meer